Wat zijn proeverijen

De meeste mensen lusten wel een borrel op zijn tijd. Als men samen drinkt, is het vaak een stuk gezelliger.
Er zijn vele proeverijen, waar mensen samenkomen om een gezellige middag of avond te hebben onder het genot van een drankje.

Gezellige proeverijen

proeverijenDagelijks worden er in Nederland vele verschillende soorten proeverijen georganiseerd. Soms in een besloten kring, een bedrijf, organisatie of familie heeft dan een proeverij georganiseerd. Zo is het mogelijk om de rivier de Linge af te varen met de whiskeyboot, die men van te voren moet boeken.
Aan boord worden tijdens de prachtige reis allerlei soorten whiskey geschoken. Er is van te voren een hoeveelheid whiskey ingeslagen, waardoor men onbeperkt kan drinken. Dit heeft soms gevolgen die wat minder gezellig zijn.

Sommige mensen drinken teveel en worden dan doodziek of gaan zich zeer onnozel gedragen. Dat is aan boord van een schip vol bekenden nooit handig. Andere mensen drinken meer dan de bedoeling was en moeten daarna met de auto naar huis. Als je naar een proeverij gaat is het dus raadzaam om of met mate te drinken of er rekening mee te houden dat je zelf niet meer kan rijden.

Borrelavonden

Er worden vele soorten proeverijen gehouden, van whiskey, bier tot wijn, met allerlei thema’s en bijbehorende hapjes.
Als er een oud fort in je woonplaats is, waar men wijn opslaat, is er een grote kans dat daar wijn borrelavonden worden gehouden.
Kleine bierbrouwers organiseren vaak bier proeverijen, waar men voor een vriendschappelijke prijs kennis kan maken met de soorten bier die de brouwer maakt.
Er zijn ook allerlei thema avonden. Zo zijn er tapas proeverijen, waar je de hele avond kan kiezen uit vele soorten tapas en de bijbehorende drankjes.

Proeverijen voor bedrijven

Bedrijven organiseren vaak evenementen voor hun personeel. Het bevordert de onderlinge bandt tussen personeelsleden. In plaats van een saaie middag met een peperdure motivatie ‘goeroe’ is een proeverij voor bedrijven fantastisch en betaalbaar. Onder het genot van een hapje en een drankje zijn mensen ook veel losser in hun doen en laten. Met een leuk thema is het dan een stuk makkelijker om er een zeer geslaagde middag of avond van te maken.

Er zijn vele bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van een professionele proeverij.
Het is voor een bedrijfsuitje, bruiloftsfeest of gewoon ten behoeve van teambuilding handig om gebruik te maken van een dergelijk bedrijf.
Je geeft alles uit handen en hoeft alleen nog maar te genieten van een leuke middag of avond.

Volg ons en like ons AJB:
error