Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een enorme hit. Binnen enkele weken werd het de meest succesvolle game ooit. Geen enkele app is in zo’n korte tijd zo vaak gedownload en geen enkel spel wordt door zoveel mensen tegelijkertijd gespeeld. Wat is Pokémon Go eigenlijk en waarom is het een enorm succes?

Pokémon Go is Nintendo’s comeback

pokemonMisschien vind je, zoals zoveel mensen, Pokémon Go een belachelijk rage die waarschijnlijk snel weer verdwijnt.
Dat zal niet gebeuren. Pokémon bestaat namelijk al 2 decennia en is helemaal terug, in een andere vorm. Nintendo heeft enorm gescoort met de nieuwe game. Middels Pokémon coins verdienen ze geld aan de vele spelers. Bedrijven staat in de rij om mee te mogen doen. Fastfood restaurants willen maar wat graag een Pokémonstop in hun ketens. Het is een manier om klanten naar binnen te halen zoals men dat nog nooit heeft gezien. Zo is de Mac Donalds al bezig, ze hebben enkele Pokémonstops en moeten de klanten letterlijk buiten houden, zo druk is het. De waarde van Nintendo aandelen is in de afgelopen weken verachtvoudigd, alleen dankzij de uitgave van de game. Inmiddels is er zelfs een Pokémonfilm in productie.

Waar draait het allemaal om?

De bedoeling is dat spelers Pokémons vangen. Door dat te doen, komt men steeds een level hoger. Helaas zijn de Pokémons niet zomaar te vinden. Mensen moeten opzoek, met hun smartphones. Soms bevinden de Pokémons zich op de meest vreemde plekken. Midden in ziekenhuizen, politiebureau’s en zelfs op spoorweg overgangen. Als men een Pokémon tegenkomt, moeten ze deze uitschakelen met een Pokéball. Helaas veroorzaken spelers regelmatig ongelukken en geliefd zijn ze ook niet altijd en overal.

De app installeren

Enkele weken geleden was het in Nederland nog niet mogelijk om de app te installeren. Mensen installeerden de app via een omweg. Sinds afgelopen week is de app gewoon te downloaden. De systeemeisen liggen helaas nogal hoog, waardoor de app niet op iedere smartphone werkt. Alleen op Android Kitkat 4.4 en hoger en de iPhone 5 en hoger werkt de app.

Volg ons en like ons AJB:
error