Goedkope hosting

Op zoek naar de goedkoopste hosting? Er zijn meerdere hostingbedrijven die zichzelf profileren als de ‘goedkoopste’. In de meeste gevallen betaal je aan het einde van de streep altijd meer, omdat ze extra kosten rekenen voor de meest simpele zaken. Als je opzoek bent naar goedkope hosting moet je dus van te voren kijken wat een hostingbedrijf voor bepaalde zaken in rekening brengt. Laten we eens uiteen zetten waar je echt op moet letten voordat je een hostingpakket aanschaft.

Goedkope hosting is soms duurkoop

goedkope hostingEr zijn hosting bedrijven waar je al een hosting account kan openen voor €6,- per jaar.
Een .nl domeinnaam is slechts 4 euro. Aan een dergelijke hosting account kan je soms meerdere domeinnamen koppelen. Zo heeft Versio een pakket dat slechts €0,50 kost en een .nl domeinnaam kost meestal niet meer dan €4,- Uitstekend als je verder weinig wensen hebt. Als je voor dit pakket kiest en later ontdekt dat je een dedicated IP adres nodig hebt, dan kost dat €99,- per jaar, exclusief BTW. Bij de meeste hosts bedragen de kosten niet meer dan €12,- per jaar. Wil je niet dat mensen kunnen achterhalen dat jij de eigenaar bent van een website, dan betaal je ook daarvoor bij Versio. Via websites zoals sidn.nl zijn de houdergegevens direct te achterhalen.

Versio berekend kosten door als je website niet op je naam, naar anoniem geregistreerd moet worden. De meeste hostingbedrijven doen dit gratis. Niets tegen Versio, het is een goed hostingbedrijf maar als ze rekenen voor bepaalde zaken meer dan andere hosters. Heb je geen dedicated IP adres nodig en hoeft je website niet anoniem geregistreerd te worden dan is Versio een uitstekende budget host. Er zijn vele hostingbedrijven die peperdure hosting pakketten aanbieden en je later als klant absurde kosten voor de meest simpele extra’s in rekening brengen.

Wat zoek je eigenlijk?

Je zoekt de goedkoopste hosting, niets mis mee. Maar wat heb je eigenlijk nodig? Een hostingpakket voor meerdere domeinnamen? hostingWil je grote bestanden hosten en verwacht je veel bezoek? Of zoek je hosting voor een kleine bedrijfswebsite met enkele bezoekers per dag? Als je een enkele, kleine website wilt laten hosten, heb je genoeg aan een simpele hosting account. In dit geval is shared hosting, de goedkoopste en meest voorkomende vorm van hosting, meer dan genoeg.

Wil je meerdere websites opzetten, heb je veel schijfruimte nodig en verwacht je erg veel bezoek? Dan heb je een VPS nodig.
Een VPS is een virtuele server en heeft meer mogelijkheden en is ook veel krachtiger dan een shared hostingpakket. Vind je het erg belangrijk dat je website zo snel mogelijk laadt? Dan moet je zoeken naar een hosting bedrijf dat SSD hosting aanbiedt. Je website is dan opgeslagen op SSD schijven welke veel sneller zijn dan reguliere harde schijven, waardoor je website sneller laadt.

Wie is dan de goedkoopste host?

Als je een betrouwbaar hosting bedrijf zoekt, waar je goedkope hosting kan afnemen,
moet je eens kijken bij Neostrada.nl Voor slecht € 0,85 per maand heb je dan al een hostingpakket waar je maar liefst 100 domeinnamen op kan hosten.
Over het algemeen zijn domeinnamen ook niet duur en extra’s ook niet. Een andere optie is Versio, voor slechts €0,50 per maand, €6,- per jaar dus, heb je dan al een redelijk compleet en goed hostingpakket. Zowel Neostrada als Versio bieden naast shared hosting ook VPS hosting aan.

Volg ons en like ons AJB:
error
Overzicht
Goedkope hosting
Artikel naam
Goedkope hosting
Beschrijving
Dit artikel gaat over goedkope hosting. Wat is het verschil tussen een VPS en shared hosting? Waar moet je op letten bij het openen van een account?
Auteur

1 gedachte over “Goedkope hosting

  • 15 november 2015 at 05:27
    Permalink

    Interessant artikel. Wij hebben een peperdure host en als ik de uptime en service vergelijk met de goedkoopste, leveren ze totale bagger.
    Met meerdere websites is een VPS zo’n dom idee nog niet, voor een tientje de maand heb je er al een.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *